Vyöhyketerapia

CHARLES ERSDALIN              VYÖHYKETERAPIA 

               Historia

Vyöhyketerapialla on juurensa Maya intiaanien kulttuurissa. Yhdysvaltalainen lääkäri William Fitzgerald tutustui intiaanien menetelmiin ja kirjoitti vuonna 1912 kirjan ”Zone therapy”. Hän teki terapiaa tunnetuksi myös Euroopassa. Hänen oppilaansa tanskalainen Eunice Ingham, kehitti menetelmää edelleen ja vuonna 1938 häneltä ilmestyi kirja Zoneterapi”.

Vyöhyketerapiasta on löydetty tuhansia vuosia vanhoja muistiinpanoja Kiinasta ja Egyptin pyramideista. Suomessa vyöhyketerapia on ollut käytössä yli 30 vuotta. Ensimmäinen vyöhyketerapian kehittäjä, jolle on myönnetty luonnonlääketieteen tohtorin arvo, on norjalainen Charles Ersdal. Hänen väitöskirjansa, jonka aiheena oli moderni vyöhyketerapia, hyväksyttiin Malagassa vuonna 1986.

Kokonaisvaltainen hoito

Norjalainen Charles Ersdal on kehittänyt vyöhyke-terapioiden joukkoon omaa nimeään kantavan suuntauksen.

Charles Ersdalin vyöhyketerapia perustuu anatomiaan, fysiologiaan, patologiaan ja immuunibiologiaan. Ersdalilaisen vyöhyketerapian perustana on myös ajatus, että ihminen on kokonaisuus, jossa monet seikat vaikuttavat toisiinsa.

Jokaisella Ersdalin vyöhyketerapia hoitokerralla hoidetaan koko elimistö käsittelemällä jalkateristä signaalipisteitä sormin ja rystysin.

Kokonaisuutta hoitamalla päästään käsiksi ongelmien varsinaisiin syihin helpommin kuin vain hoitamalla oiretta.Oire saattaa olla elimistössä aivan muualla kuin sen syy.

                 Ei ikärajoja!

Charles Ersdalin vyöhyketerapiassa ei tunneta ikärajoja.Hoito sopii kaikille vauvasta vaariin. Ersdalin vyöhyketerapia sopii hoitomuodoksi hyvin moneen vaivaan, esimerkiksi vauvojen koliikkiin ja vatsakipuihin, korvatulehduksiin, allergioihin,stressiin ja lihassärkyihin. Asiakkaan ei edes tarvitse olla sairas tullakseen hoidettavaksi, vaan Ersdalin vyöhyketerapiaa voidaan käyttää ennalta ehkäisevänä hoitomuotona.Charles Ersdal on sanonut: ”Ihmiset käyvät vyöhyketerapiassa, koska haluavat kuolla terveinä”.

Asiakkaani koostuu hyvinkin tasaisesti eri ikäryhmistä. Tyypillinen asiakas on keski-ikäinen ihminen, joka on etsinyt apua kipuihinsa ja vaivoihinsa terveyskeskuksesta. Aikansa särkylääkkeitä syötyään asiakas tajuaa, ettei lääke vie pois kuin oireen ja itse kivun syy jää hoitamatta. Yleensä tämän jälkeen hän lähtee etsimään vaihtoehtoa ja päätyy vyöhyketerapiaan. Koliikkivauvojen määrä on kasvanut jonkin verran viime vuosien aikana.

Ersdalilainen vyöhyketerapeutti aloittaa työskentelyn uuden asiakkaan kanssa aina keskustelulla asiakkaan lähtötilanteesta sekä historiasta.

Tarkoituksena on löytää vaivojen mahdollisia syy-yhteyksiä sekä tarkistaa, sopiiko jokin muu hoitomuoto mahdollisesti asiakkaalle paremmin.

Kokonainen hoitosarja yleensä tarpeen!

Useimmiten asiakas tarvitsee kokonaisen hoitosarjan.Varsinkin krooniset tilat ovat kehittyneet vuosien, jopa vuosikymmenien ajan. On siis selvää, että ne eivät katoa aivan hetkessä.

Käsittely voi aiheuttaa tilapäistä vaivojen pahenemista tai muuten huonompaa oloa.Tämä on kuitenkin aivan luonnollinen paranemisreaktio, tapa, jolla keho osoittaa, että hoito on aiheuttanut vaikutuksia elimistössä.

Aikuisten hoito kestää n. 45 min. tuntiin. Kun Charles Ersdalin vyöhyketerapialla hoidetaan lapsia, hoidot ovat lyhyempiä.

              Yhteistyö tuo avun!

Parhaat hoitotulokset saavutetaan koulutetun Dipl.vyöhyketerapeutin ja asiakkaan yhteistyöllä. Asiantunteva Diplomin suorittanut terapeutti osaa antaa neuvoja terveyden ylläpitoon sekä ohjata tarvittaessa muihin hoitomuotoihin.

Olen tehnyt myös synnytyskäynnistyksiä hyvillä tuloksilla!

Yli 20-vuoden kokemuksella!

Suosittelen kolmen kerran hoito sarjaa.

Vyöhyketerapiahoito 45€

Vyöhyketerapiahoito vauvoille Ilmainen!

Kotisivut Suomenvyöhyketerapeutit ry. sivuille

https://suomenvyohyketerapeutit.fi/

Martin Hansén-Haug

puh.0405339521